Sommerbrev

Published by

on

Plutselig var sommeren her! Forhåpentligvis vil mange bruke fritidsboligene sine i sommer og vi ønsker alle en riktig god og aktiv sommer på Sjusjøen!

Dette har skjedd på våren og forsommeren:

Endringer i organisering av løypekjøring. Destinasjonsselskapet Visit Sjusjøen tar fra neste sesong (23/24-sesongen) over ansvaret for drift av løypekjøringen. Dette innebærer at Visit Sjusjøen håndterer det økonomiske med tanke på inntekter fra ulike bidragsytere og følger opp avtalene som
er inngått med Ringsakerfjellet drift som kjører løypene. Johannes og co vil fortsatt sørge for den ypperlige kvaliteten på løypenettet. Sjusjøen og omegn skiforening vil være rådgivende organ til destinasjonsselskapet med tanke på løypeinstruks med videre. Videre vil skiforeningen være pådriver for utbedringer av turstier/veier.

I år er det stien fra Snørvillen mot Fjellelva som står øverst på prioriteringslista, kloppene der har sett bedre dager.

Videre har vi, både for oss selv og sammen med øvrige velforeninger, avgitt høringsuttalelse for kommuneplanens arealdel. Vi har også deltatt på et fellesmøte grunneierne hadde om sine høringsinnspill til arealdelen. Det er ingen større endringer som foreslås fra grunneierne. På møtet ble blant annet de skjerpede gjerdebestemmelsene omtalt – kommunen stiller strengere krav til gjerder blant annet for å unngå at husdyr setter seg fast. Gjerder skal nå blant annet være i tre. Se bestemmelsene omtalt her.

Sjusjøen discgolfpark har åpnet for en ny sesong og det er gjort flere forbedringer fra i fjor. Vi registrerer at mange bruker banen allerede og håper den kan være til glede for mange utover sommeren og høsten.

Rømåsrunden er ikke ferdigstilt med skilter, men dette er på vei. Vi skal også gå opp stien ned Leindalen i sommer for å se på behov for utbedring med tanke på klopper og skilter.

Vi holder også på å etablere nye nettsider som forhåpentligvis blir bedre for både de som leser og ikke minst de som publiserer.

I august er det planlagt en befaring med grunneier for å se på behov for endringer i skiløypetraseer, turstier/veier, mulighet for fartsbegrensninger og tiltak for å unngå parkering som hindrer framkommelighet for hyttefolket. Dette står foreløpig på lista (se vedlagt kart).

Oppfølging av overenskomsten er også en sak som følges opp videre utover høsten med gruppen fra styret som er satt ned. Vi har fått henvendelser fra flere medlemmer som har opplevd et stort hopp på regningen vedrørende brukerbetaling. I mange av avtalene ligger det indeksjustering hvert 10.år
og det er dette som nå slår ut hos mange, uavhengig om opprinnelig beløp var 2500 eller 5000.

Overenskomsten sier at brukerbetaling justeres hvert 3. år etter avstemming av faktisk kostnadsnivå. Hvordan en skal håndtere de tinglyste avtalene opp mot overenskomstens intensjon er noe av det som det vil jobbes videre med framover.

Vi har også hatt et møte med destinasjonsselskapet Visit Sjusjøen (hvor også RNV har en liten eierandel) både for å bli kjent og for å diskutere samarbeid med arrangementer. Visit Sjusjøen arrangerer sammen med grunneier Ringsaker almenning en familiedag 21. juli. Velforeningen er også medarrangør og hvis det er noen som har tid og lyst til å bidra med litt dugnadshjelp den dagen så ta kontakt enten med Tone i Visit Sjusjøen eller vellet.

Alle er også hjertelig velkomne på aktivitetsdagen, som både vil by på Tour of Norway sykkelløp for barn, aktiviteter ved Skogselskapet, discgolf-demo, fiskekonkurranse og to konserter med Karoline Amb.

Vi har også snakket med Visit Sjusjøen om samarbeid om påskeskirenn. Dette er Visit Sjusjøen veldig positive til. Skirennet må flyttes fra påskeaften grunnet kollisjon med Monsterbakken opp. Er det noen som har lyst til å bidra til påskeskirennet eller har ideer – ta kontakt! Vi har mulighet for å få til
skiskyting i tillegg til vanlig påskeskirenn – men er avhengige av at vi får med oss folk som kan bistå både i forkant og under skirennet.

Til slutt litt om aktiviteter i vårt område i sommer. Oppfordrer også alle til å se på sommerprogrammet på https://www.visitsjusjoen.no/aktuelt/sommer-pa-sjusjoen-2023/.

Noen serveringssteder som er åpne i sommer:

  • Sjusjøen cafe ved Natrudstilen
  • Brannhytta
  • Låven
  • Rustad fjellstue
  • Sjusjøtunet
  • 61 N – Sjusjølunga
  • Kvarstad seter
  • Hygga (på Ljøsheim)
    Konserter/arrangementer
  • 8.juli – Eldar Vågan trio – Hygga på Ljøsheim
    1. – 20.juli – Campingkompaniet – Askeladden og de beste hjelperne – Sjusjølunga
  • 19.juli – Lewi Bergrud m/band (Sommerfestuka) – Sjusjøen fjellkirke
  • 20.juli – Lykkelige dager – konsertforestilling i Sjusjøen fjellkirke
  • 21.juli – Familieaktivitetsdag med sykkel, fisking, konsert, discgolf mm ved Natrudstilen
  • 22.juli – Familieaktivtetsdag og markedsdager ved Sjusjølunga ved Sjusjøvannet
  • 29.juli – One night with Queen med Åge Steen Nilsen – Sjusjølunga ved Sjusjøvannet
    I tillegg er det Sommer i Prøysen ved Prøysenstua på Rudshøgda, Maihaugen er åpen, Veimuseet ved
    Hunderfossen (gratis inngang!) og mange andre attraksjoner i området. Det går rutebuss t/r
    Lillehammer – Sjusjøen, for tider sjekk entur.no.
    Aktivitetstilbud
  • Sjusjøen discgolfpark
  • Stolpejakt
  • Turorientering
  • Sykkelløype i Natrudstilen
  • 10 topper i Ringsaker
    Minner også om gang og sykkelvei både fra Infosenteret og til Natrudstilen og fra Infosenteret og
    oppover mot Sjusjøen – i tillegg til det flotte sti- og veinettet som er i området. Benkene vi har satt ut
    er det bare å bruke – husk å ta med søpla hjem.
    Riktig god sommer fra styret i Rømåsen og Natrudstilen velforening

Legg igjen en kommentar